torstai 10. tammikuuta 2013

Mustaa valkoisella

Luomisen tuska jatkuu...
Perhorasioitani siistiessäni tein huomion, että aika synkkää näyttää rasioiden sisältö olevan enimmäkseen. Että ei värillä niin väriä, kunhan se on musta.
Tästä havainnostani innostuneena sitaisin muutaman tummanpuhuvan suosikkipörhön ja räpsäsin niistä vielä huonot kuvat koko kansan ihmeteltäväksi. Kuvat ovat epätarkkoja, suttuisia ja tärähtäneitä, mutta niin on kuvaajakin. Asiaan:

Liitsi
Kun savulohta närästää tai suu pysyy jostain ulkoisesta stressaajasta johtuen supussa, on aika vaihtaa sen oranssikuulaisen liitsin tilalle - tai sen kaveriksi - tämä synkempi hörhö ja kylläpä taas nakertaa! Materiaalit: Musta motaska (=marabou), musta kukko ja kuula päähän. That's it!

Järviliitsi
Liitsi, tai mikälie dognobleri... vai miksi ne näitä kutsuvat? Pysyy pakastin pulleana ja naapurin koirille riittää kalasoppaa koko talveksi, kun näitä hinaa kesän killelammikoilla.

Punaperä
Legendaarinen Halsuanjoen tehoperho. Ehdottomasti Pitkäkosken paras perho - mikäli et käytä muita perhoja.

Järvinymfi
Todellinen aution saaren perho, jos saari sijaitsee järvessä, missä on kohtuullinen harjuskanta. Ja resepti edelleen samaa "kohtuullisen" yksinkertaista tasoa: Mustaa motaskaa ja kukkoa, helmiäisfläsäkierteellä.

Siikanymfi
On testattu ja toimii. Todisteena jaksovoitto (joka tuskin toistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana) sm-finaalissa 2012.

Pomon poika II
Paikallisen lohenkalastuskeskuksen eli Mosalan laattojen seutuvilla nimeä kerännyt ja mainetta niittänyt Pomon poika - perho on saanut seuraajan. Esikuvana toimi kissan leluksi sidottu turjake, joka näytti niin elävältä olohuoneen lattialla "uidessaan" (siis se lelu, ei kissa) että jouduin tekemään kirjavien lohien pään menoksi samantyylisen, ihan oikean perhon. Ei siis ole vielä testattu, mutta toimii se. Pakkohan sen on toimia.

Tässäpä siis tämänkertainen otos saastetta nettiin ja haukut otetaan vastaan iloisin mielin.

1 kommentti:

  1. Nyt näyttää jo paremmalta, voi tulla yksi jaksovoitto kesällä, missä muuten se pinkki perho on.

    VastaaPoista