tiistai 30. syyskuuta 2014

CDC:n hellävarainen hoitokäsittely

Foorumilta sattui silmään keskustelu ketunhäntien pesemisestä ja sen vaikutuksesta karvanlaatuun. Tästä sain ajatuksen kokeilla samaa huonolaatuiselle ja karkealta tuntuvalle bulkkicdc:lle.
Pitemmittä puheitta tuumasta toimeen:

Nippu tummanoranssia ja tummanharmaata bulkkicdc:tä odottaa käsittelyä:

Höyhenet kelluvat vesi+hoitoaine-litkussa. Epämääräisen näköiset valkoiset klöntit ovat sekoittumatonta hoitoainetta, ei sen pahempaa.

Kanakeitto on valmista, vain lihat puuttuvat:

Pesun jälkeen pikainen kuivaus ja hentoiset höyhenet nätisti esille:

Tämän pikaisen testin saldoksi saatiin selkeästi vaaleampia, mutta paljon eläväisempiä höyheniä. Hoitoainekäsittelyn jälkeen en uskalla sanoa kelluvuudesta yhtään mitään. Mikäli höyhenet käytetään uppoperhoihin, niin eipä tuolla ole merkitystä. Seuraavaksi täytyykin sitoa muutama testiperho ja ihmetellä niiden käyttäytymistä vedessä.
Pesussa höyhenistä irtosi todella paljon väriä. Uskoisin tuon karkeuden johtuvan pitkälti juuri siikasten värikuorrutuksesta.
Höyhenten ulkonäkö koheni reippaasti, mutta työlästähän tuo on pesu on. Voikin miettiä, onko parempi ratkaisu ostaa kalliimpaa ja laadukkaampaa cdc:tä, jota tuskin tarvii alkaa pesemään siinä toivossa, että laatu edelleen merkittävästi parantuisi.

Seuraavaksi pestään sitten marabouta tai kanizonkeria...

-m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti