keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Ennustaja

Harrastuksena perhokalastus on siitä antoisa, että puuhaa harrasteen parissa riittää koko vuoden kierron ajalle. Kesällä kalastellaan ja talvella sidotaan tulevan suven perhot sekä huolletaan kalastusvälineet. Näinhän se menee tuon klassisen kaavan mukaan.
Kuitenkin, mitä pidemmälle itse kukin tämän lajin syövereihin uppoutuu, sitä tiiviimmin toimintaa ja tekemistä riittää jokaiselle 52 viikolle.
Kalastuskauden viimeinen käyttöpäivä ei suinkaan ole kesälomien loppu, ei edes perinteinen taimenen syysrauhoitus 11.9.
Kausi alkaa jäiden lähdöstä ja jatkuu jäiden tuloon saakka.

Tämän alustuksen jälkeen palataan takaisin Kakkurille ja tähän päivään. Mustalammen mahalaskukarsinnan jälkeen sidottujen "uusien innovaatioiden" koeuitot uitettiin tänään Kakkurilla. Mitään maata mullistavaa ei näillä(kään) karvakoukuilla tavoitettu.
Navakkaa länsituulta takana ja siimarenkaissa ilmavasti luistavan ridgesiiman lähettämänä tarjotut nymfit eivät pettäneet killejä. Tärppejä tuli sentään muutamia ja yksi haaviin saakka. Sekin vastaistutettu höynähti yläperhon virkaa toimittaneeseen blobiin...
Kakkurilla tuntuisi omakohtaisten kokemusten perusteella olevan kohtalaisen jouheva kierto tuossa kalakannassa, joten ns. vanhoja kaloja sieltä ei juurikaan tavoita. Järven kalat ovat enimmäkseen melko tuoreita istukkaita ja siten varsin höynäytettävissä olevia ihan näillä perinteisillä istariperhoilla. Toki mukaan mahtuu aivan varmasti myös jonkinasteista koukkukammoa potevaa vanhempaa kalaa ja huhujen mukaan nevan keskella ui jonkinverran myös siikaa..

Blobia puraissut Kakkurin kille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti