perjantai 12. kesäkuuta 2009

Pitkälänkoskella...

Tulipa hyödynnettyä pääkaupunkiseudulle suuntautunutta kouluttautumisreissua niin, että piipahdimme ex-pejopelaisen, Hannun, kanssa Pitkälänkoskella "skouttaamassa" tulevien joukkuekisojen pelipaikkoja. Pitkälänkoski ja koko Karjaanjoki oli entuudestaan molemmille tuntematon paikka ja hienoista hakuammuntaa oli kosken rantaan löytäminen. Kalastusluvan mukana ei nimittäin tullut (tai emme sitä vaan löytäneet) minkäänlaista karttaa tai muuta opastusta paikoista, eikä missään ollut mitään viittoja tienristeyksissä.
Onneksi puhelin oli mukana ja lopulta perille päästiin.
Lyhyesti paikasta voisi kertoa, että mukavan kokoinen joki perhokalastukseen ja koskella on pituutta riittävästi yhden päivän kalastukseen. Leppoisaa, mutta toisaalta laajoilta osin valitettavan matalaa koskea. Ei valtavia kuohuja, ei myöskään liiemmin isompia monttuja tai välisuvantoja.
Pientä taimenta ja harria vaikuttaisi löytyvän, mutta killet olivat tälläkertaa ainakin meiltä kadoksissa.
Hyvin vastaanlainen paikka löytyy aivan tästä lähistöltä, nimittäin Halsuanjoen Pitkäkoskelta. Tosin Pohjanmaan jokien vesi on jonkiverran tummenpaa.
Pari kuvaa vielä loppuun.

Huomenna on sitten vuorossa piirin mestaruuskisat Jalasjärvellä. Järvikalastusta tiedossa, joten ei suurempia odotuksia ainakaan saalliin suhteen. Arvotut paikat ja tuoretta istukasta järvessä, joten ihan oikeat kisat on luvassa. Siinä on meikäläisen hyvä jatkaa taas yhdellä sitä loputonta "järviplänkkiputkea"...

t: Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti